Aktuelno

Razgovarali Ajdinović i Jusko
07 Apr 2020Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović primio je danas u radnu posjetu ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismira Jusku.
 
Razgovarano je o unaprjeđenju i uspostavljanju čvršće saradnje ovih dviju institucija, imajući u vidu da federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdaju rješenja o stavljanju osoba koje ulaze u BiH pod zdravstveni nadzor/izolaciju, a kantonalni policijski organi kontrolišu poštovanje mjera iz rješenja. Aanović i Jusko su razgovarali o i modalitetima uspostavljanja sveobuhvatne koordinacije aktivnosti ova dva organa s ciljem brzog i efikasnog postupanja na suzbijanju pandemije koronavirusa u BiH/FBIH i Kantonu Sarajevo.
 
Direktor Ajdinović je upoznao ministra Jusku s do sada poduzetim mjerama i aktivnostima Federalne uprave za inspekcijske poslove, čiji su inspektori zaključno sa 6.4.2020. godine izdali 23.164 rješenja o izolaciji, koja su proslijeđena nadležnim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova i upravama policije na daljnje postupanje i kontrolu izvršenja. Od ukupnog broja, Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno Upravi policije Kantona Sarajevo su na provjeru upućeni podaci za 1.933 osoba koje u Kantonu Sarajevo.
 
Također je ministru prezentirao i online platformu za praćenje stanja izdatih rješenja u FBiH, u koju se unose sva rješenja o izolaciji koja su izdali federalni i kantonalni inspekcijski organi.
 
Nedjelja,
25. oktobar 2020.
VIŠE