Aktuelno

Sjećanje na početak agresije
04 Apr 2020


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević pozvao je građane da se u danima epidemije koronavirusa, iz svojih domova, svako na svoj način, sjete i odaju počast svim šehidima i poginulim braniocima.
 
Imajući u vidu da je u narednom periodu nemoguće obilježiti značajne datume onako kako to činjeni godinama unazad, ministar Bukvarević je uputio poziv svim sugrađanima da se iz svojih domova sjetimo onih bez kojih danas ne bi bilo ni nas, naših najboljih sinova i kćeri, koji su živote utkali u temelje jedine nam domovine, kao i prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i vrhovnog komandanta Alije Izetbegovića.
 
- Sjećanje na sve njih trajna je obaveza svih preživjelih, to je amanet koji moramo očuvati i prenijeti na generacije koje dolaze, kako nam se više nikada takvo zlo ne bi ponovilo. Četvrtog aprila je izvršen pokolj nad Bošnjacima Bijeljine, 5. je počela opsada Sarajeva, 7. aprila je napadnut Zvornik. April je značio početak brutalne agresije, genocida i najstrašnijih zločina nad Bošnjacima u našoj domovini. Aprilski dani su za sve one koji su preživjeli i osjetili sve strahote agresije, teški dani. To su dani kad se prisjećamo onih koji više nisu sa nama, to su naši sinovi, kćeri, roditelji, rodbina, prijatelji, komšije... - naglasio je Bukvarević, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Utorak,
29. septembar 2020.
VIŠE