Aktuelno

Ministar Bukvarević razgovarao sa Arnelom Smajlović
10 Mar 2020Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i predsjednik Saveza šehida i poginulih boraca FBiH Almin Škrijelj razgovarali su u Sarajevu sa Arnelom Smajlović, djevojkom bez oba roditelja i civilnom žrtvom rata.

Arnela Smajlović završila  je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, odsjek Socijalni rad, te  odradila pripravnički u Odgojnom centru za maloljetnike u Sarajevu, te bila na birou za zapošljavanje godinu dana. Nedavno je u javnost dospjela svojom hrabrošću i odlučnošću da uprkos nepravdi koju godinama trpi želi ostati u Bosni i Hercegovini za čiju odbranu je njen otac položio život.

Nakon što su mediji nedavno pisali o Arneli i njenoj životnoj priči pozvana je na razgovore u Kantonalno ministarstvo za boračka pitanja u Sarajevu, ali i Federalno ministarstvo za pitanja boraca i ivalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.  

Nakon održanog sastanka ministar Bukvarević, predsjednik Škrijelj i Arnela su poslali jasnu poruku i poziv Vladi Kantona Sarajevo, nadležnim ministarstvima da se stvore stvarne pretpostavke pri prioritetnom zapošljavanju djece šehida i poginulih branilaca te da se to sistemski učini kroz izmjene propisa koji tretiraju ovu oblast, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.  
 
Srijeda,
15. juli 2020.
VIŠE