Aktuelno

Vlada FBiH finansijski će podržati košarkašku reprezentaciju BiH u kolicima
24 Feb 2020

U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je upriličen prijem za reprezentaciju BiH u košarci u kolicima koje su u ime Vlade FBiH ugostili premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministri Salko Bukvarević i Šemsudin Dedić.

Sastanku su prisustvovali direktor reprezentacije Alaga Pašić i selektor Armin Aziraj koji su zahvalili Vladi FBiH na dosadašnjoj podršci.

Delegacija Vlade FBiH čestitala je košarkaškoj reprezentaciji BiH u kolicima na svim dosadašnjim uspjesima. Kazali su kako su oni najbolji bh. ambasadori, te da će Vlada FBiH i dalje podržavati reprezentaciju i biti uz ove momke. Danas je dogovorena i finansijska podrška za odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Atini, a upućen je i apel svim drugim institucijama i pojedincima da u skladu s mogućnostima pomognu ove momke jer je riječ o multietničkoj reprezentaciji čiji članovi dolaze iz cijele BiH.

Premijer Novalić je još jednom istakao opredjeljenje Vlade FBiH da podržava sve bh. reprezentacije a posebno reprezentacije iz paraolimpijskih sportova te da će tako biti i u narednom periodu.

Ministar Bukvarević je kazao kako je sport i svaki vid sportske aktivnosti jedan od najefikasnijih načina rehabilitacije za osobe sa invaliditetom, te da je ponosan na sve što ovi momci čine i na sve njihove uspjehe.

Direktor reprezentacije Alaga Pašić ističe da poznavajući ekipe s kojima će igrati i ove godine očekuje dobar rezultat.

-BiH nije obična država, pa ni ova reprezentacija nije obična, što smatramo i svojim velikim uspjehom. Jedan pomoćnik direktora je iz Sarajeva, drugi je iz Bijeljine, selektor iz Gradačca, a trener iz Banje Luke. Gradimo jedinstvo, mi smo multietnička reprezentacija, djelujemo na cijelom prostoru BiH i tu je i ključ uspjeha - zaključio je Pašić.

Na kraju sastanka delegacija je u ime Vlade FBiH poželjela puno sreće i uspjeha “Zmajevima u kolicima”, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
02. juli 2020.
VIŠE