Aktuelno

Obilježena godišnjica smrti policijskog službenika FMUP-a Mahira Begića
07 Feb 2020Danas se navršava godina dana kako je mučki ubijen policijski službenik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mahir Begić. Tim povodom, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i v.d. direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili su cvijeće na mjesto pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić” i mezarju Lokve, općina Hadžići, gdje je ukopan. Posjetili su i porodicu poginulog policijskog službenika Begića.

Prije godinu dana u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na veoma okrutan i podmukao način ubio policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je osiguravao objekat Centara za obuku u Suhodolu.U znak sjećanja na Mahira Begića, na Policijskoj akademiji FMUP-a organizovan je prvi memorijalni turnir u malom nogometu, na kojem su učestvovali pripadnici svih policijskih agencija u BiH. Turnir, koji je održan 4. i 5. februara 2020. godine, otvorila je Hasena Begić, Mahirova majka.  

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, u znak sjećanja na stradale policajce, na ovaj način nastoji istaknuti primjer pozitivne prakse i solidarnosti sa kolegama koji su stradali tokom obavljanja svojih dužnosti. To je ujedno i pokazatelj međusobne podrške policijskih agencija, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Petak,
03. juli 2020.
VIŠE