Aktuelno

FMON: Dodijeljene knjige Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari
21 Jan 2020Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti dodijelilo je Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari naučna i stručna izdanja za razvoj biblioteke, i to više od 100 različitih naslova iz fonda otkupljene naučne i stručne literature na osnovu Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera za 2015., 2016., 2017., 2018. i 2019. godinu.
 
Naime, Memorijalni centar Srebrenica-Potočari pokrenuo je značajan broj projekata s ciljem razvoja muzejskih, istraživačkih i obrazovnih kapaciteta institucije, a jedan od njih je razvoj biblioteke Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari. Cilj je od ovog Memorijalnog centra napraviti edukacijski i istraživački centar u koji će dolaziti naučnici, istraživači i studenti iz cijelog svijeta da izučavaju genocid, ratne zločine, kršenja međunarodnog humanitarnog prava, te istovremeno da istražuju različite segmente tranzicijske pravde, zaštite Ijudskih prava i borbe protiv diskriminacije.
 
Ova donacija jedna je od aktivnosti Ministarstva na poboljšanju uvjeta rada biblioteka i obogaćivanja njihovog knjižnog fonda, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.
 
Petak,
18. septembar 2020.
VIŠE