Aktuelno

Fahrudin Muminović uselio u novi dom
13 Dec 2019Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, zajedno s direktorom Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS Hamdijom Okanovićem, posjetio je danas Fahrudina Muminovića, kojem su uručili ključeve novoizgrađenog stambenog objekta.

- Ovo je naša druga posjeta porodici Muminović. Nakon podrške u održivom povratku ovoj porodici, pratili smo tok izgradnje stambenog objekta. Danas smo unijeli i dušu u ovaj prelijepi objekat. U novu godinu, novi i ljepši početak života ulazi mladi čovjek čija je životna borba vrijedna svake pažnje. Još jedna uspješna saradnja Federalnog ministarstva, EMMAUS-a i određenog broja privrednika rezultirala je srećom porodice Muminović. Važno je da nadolazeće hladnije dane Fahrudin dočeka u toplom domu kojeg od danas zove svojim - istakao  ministar Ramić.

Golgote Fahrudina Muminovića šokirale su javnost, a u životnom mraku, okovan šutnjom, živio je dvije decenije. Fahrudin, dijete od nepunih sedam godina, zarobljen je i preživio je strijeljanje. Nakon toga je odlučio javno progovoriti,  prvenstveno pred Haškim tribunalom, o strahotama koje su ga zadesile 1995. godine, a potom i cjelokupnoj javnosti.

Vratio se u rodne Urkoviće kod Bratunca. Danas je na kućnom pragu svog vlastitog doma, sa osmijehom na licu, preuzeo ključeve novoizgrađene kuće.Direktor Okanović ističe dobru dugogodišnju saradnju s Federalnim ministaratvom raseljenih osoba i izbjeglica na mnogim projektima realiziranim u povratničkim sredinama. Naglašava da je ovaj projekat jedan od najdražih, jer ima posebnu težinu, obzirom na sve okolnosti koje su pratile porodicu Muminović. Fahrudin je dočekao da otvori vrata svoga doma.

- Dugo sam čekao ovaj momenat, moj život tek sad počinje. Osjećaj je neopisiv i moram zahvaliti svim ljudima koji su me učinili sretnim - zaključio je Muminović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Utorak,
29. septembar 2020.
VIŠE