Aktuelno

Za saniranje posljedica požara na bužimskoj osnovnoj školi 100.000 KM
12 Dec 2019Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović i načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić potpisali su danas u Mostaru, ugovor o finansijskoj pomoći od 100.000 KM za saniranje posljedica požara na Osnovnoj školi „Mirsad Salkić-Čava“ u Bužimu. Ovu osnovnu školu je prije mjesec zahvatio požar kojega su uzrokovale neispravne instalacije, pri čemu je uništena krovna konstrukcija i pričinjena materijalna šteta u holu i u učionicama, a izgorio je i dio školske dokumentacije.
 
-Ministarstvo je odmah reagiralo, nakon čega je Federalna vlada žurno odobrila iznos za saniranje posljedica požara. Vjerujem da će i sanacioni radovi teći po planu i da će prostori škole što skorije ponovno biti spremni za učenike i nastavni proces. Na prvom mjestu su nam sigurnost djece i njihovo zdravlje, uz osiguranje kvalitetnih i odgovarajućih uvjeta za učenje i rad - istaknula je ministrica Dilberović.
 
Načelnik Nanić je kazao da je zadovoljan što je Vlada FBiH upućenu inicijativu prepoznala kao prioritetnu i odobrila navedeni iznos.
 
-Zahvaljujem što su uradili sve da sredstva budu brzo osigurana. Pozivam i Vladu USK-a da slijedi ovaj primjer te obećani iznos od 70.000 KM što skorije uplati kako bi mogle u potpunosti biti sanirane posljedice požara. Na taj bi način naša djeca imala siguran krov nad glavom tokom nastave i potpuno uslovne prostorije kakve zaslužuju – istakao je načelnik Općine Bužim.
 
Utorak,
29. septembar 2020.
VIŠE