Aktuelno

Ministar Bukvarević posjetio branioce koji žive u Prijedoru
24 Nov 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević posjetio je branioce povratnike u Republiku Srpsku.
 
Ministar je obišao povratnike u mjestu Čarakovo, gdje je izgrađeno spomen-obilježje za više od 400 Bošnjaka koji su ubijeni 1992. godine na ovom lokalitetu, te odao počast svim nevinim žrtvama.
 
Bukvarević je posjetio i člana boračke zadruge „Povratak“ Senada Kaltaka. Ova zadruga okuplja nekoliko povratnika u Prijedoru koji se bave poljoprivredno-zanatskim poslovima i žive od svog rada. Istakli su izuzetnu zahvalnost resornom ministru koji im je, kroz dodjelu finansijskih sredstava, omogućio kupovinu mašine za rezanje i cijepanje drva, nakon čega su uspjeli proširiti posao.
 
Obilazeći povratnike, ministar se susreo i sa braniocima koji žive u Kozarcu, te odao počast šehidima čija imena su uklesana na centralnom spomen-obilježju.
 
Borci su razgovarali s ministrom o problemima s kojima se susreću, posebno u oblasti ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu. Veliki pomak u ostvarivanju prava u oblasti boračko-invalidske zaštite napravljen je kada je resorni ministar sve javne pozive i transfere ovog ministarstva otvorio i za borce koji žive u RS, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
02. juli 2020.
VIŠE