Aktuelno

Premijer Novalić čestitao Dan državnosti BiH
22 Nov 2019Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra/studenog, Dana državnosti BiH, u kojoj se kaže:
 
"Za Bosnu i Hercegovinu, njene narode i narodnosti, građane i njihovu zajedničku budućnost nemjerljiv je značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, odžanog prije 76 godina u Mrkonjić-Gradu. Tog 25. i 26. novembra potvrđeni su državnost i kontinuitet Bosne i Hercegovine, te jasno i glasno izražena volja njenih naroda i građana za zajednički život.
 
Polazeći od tih historijskih odluka, moramo nastaviti graditi Bosnu i Hercegovinu kao državu koju ćemo svi osjećati i doživljavati kao svoju jedinu domovinu. Samo zajednički možemo ostvariti njen razvoj i stvoriti dobre ekonomske, socijalne i druge uslove za siguran i dobar život svakog građanina BiH.
 
Beskrajno ponosni na svoju Bosnu i Hercegovinu i njenu viševjekovnu historiju, moramo uvijek gledati i u budućnost kako bismo generacijama koje dolaze ostavili u naslijeđe pravno potpuno uređenu i ekonomski snažnu državu.
 
Iskreno vam čestitam Dan državnosti i pozivam vas da zajednički stvaramo bogatiju, ljepšu i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu", kaže se u čestitki premijera Novalića.
 
Utorak,
29. septembar 2020.
VIŠE