Aktuelno

Završna sjednica Organizacionog odbora manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine-Igman 2019.”
20 Nov 2019Na sastanku Organizacionog odbora manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine-Igman 2019” jednoglasno su usvojeni finansijski i izvještaj o provedenim aktivnostima.

Predsjednik Organizacionog odbora i Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je istakao da mu je čast biti dio manifestacije koja se ove godine u svim aspektima izdigla na veći nivo i da ga posebno raduje činjenica da su svi izvještaji urađeni transparentno, shodno planu i programu koji je usvojio Organizacioni odbor.

- Želim iskazati posebnu zahvalnost svim borcima, porodicama šehida i poginulih boraca, veteranima, svim učesnicima koji su ove godine bili dio manifestacije, kao i svim institucijama, preduzećima, pojedincima koji su finansijski ili na drugi način podržali manifestaciju čiji je cilj da okupi preživjele učesnike odbrane iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Posebno mi je drago što smo ove godine imali izuzetno veliki broj djece koja su po prvi put organizirano došla na Igman putem Fonda IKRE – naglasio je Bukvarević.Naglašena je potreba većeg angažiranja i pomoći svih nivoa vlasti, kako bi bila prikupljena potrebna sredstva za realizaciju ovako kompleksne i značajne manifestacije koja sljedeće godine ima svoj jubilej, 20. godina, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
 
Četvrtak,
02. juli 2020.
VIŠE