Aktuelno

Dobre odnose s Kuvajtom treba još više razvijati
15 Nov 2019Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas,  u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, ambasadora Države Kuvajt u BiH Abdulaziza Ahmeda Hasana Al Sharraha. Prilikom susreta je istaknuta dugogodišnja dobra saradnja Države Kuvajt i Bosne i Hercegovine, ali naglašeno i da ovu saradnju ne bi trebalo ostaviti na tom nivou, već je ubuduće razvijati i uzdizati.

-Odnosi Kuvajta i Bosne i Hercegovine aktivni su još od 1993. godine. Cijelu godinu, koliko sam u BiH, konstantno radim na tome da odnose naše dvije zemlje još više unaprijedim i proširim. Nadam se da ću dobiti vašu pomoć u tome – kazao je kuvajtski ambasador.

Federalni premijer je podsjetio da su odnosi BiH s Kuvajtom uvijek bili dobri, zahvalio je ambasadoru na turistima iz Kuvajta koji posjećuju našu zemlju kao i na brojnim dobrim djelima koje je Kuvajt radi za BiH.

-Smatram da bismo trebali ekonomsku saradnju dići na veći nivo. Naše dvije zemlje bi trebale razvijati jaču ekonomsku saradnju na konkretnim projektima, definisati manji broj oblasti kako bi došli do cilja. Voljeli bismo privući vaše investitore u turizam, poljoprivredu i namjensku industriju – rekao je premijer Novalić.

Dogovoreno je da ubuduće budu organizovani sastanci kako bi se razgovaralo o konkretnim projektima.
 
 
Srijeda,
15. juli 2020.
VIŠE