Aktuelno

Ministar Bukvarević na svečanoj akademiji
13 Nov 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je svečanoj akademiji povodom Dana veterana, koju organizuje Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ Kantona Sarajevo, u Domu Oružanih snaga BiH.

Danas obilježavamo i godišnjicu osnivanja Jedinstvene organizacije boraca u Kantonu Sarajevo, ali i Dan veterana. Veterani Armije i MUP-a RBiH, sa svakog mjesta, pa i ovog, šalju poruku da je država Bosna i Hercegovina na prvom mjestu, onakva za kakvu su se borili svi pripadnici i davali živote, a to je slobodna, cjelovita država naroda i građana ravnopravnih na cijeloj njenoj teritoriji- rekao je Bukvarević.Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ registrovana je u Sarajevu 13. novembra 1992. godine pod nazivom Unija veterana pokreta otpora grada Sarajeva kao nevladina boračka organizacija koja zastupa interese svih boračkih kategorija.

Odlukom Predsjedništva RBiH od 26. februara 1994., izvršena je reorganizacija u Jedinstvenu organizaciju boraca „Unije veterana“ Bosne i Hercegovine, a Osnivačka skupština održana je 18. decembra 1995. godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Subota,
04. juli 2020.
VIŠE