Aktuelno

Sramna zabrana odavanja počasti nevino ubijenim
11 Nov 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević najoštrije je, nakon zabrane Udruženju Prve slavne 111. Viteške brigade Armije RBiH da obilježi zločin i oda počasti nevino ubijenim žrtvama, osudio ovaj, još jedan pokušaj poniženja žrtava i preživjelih Bošnjaka Podrinja.
 
Policijske stanice Višegrad i Foča su još jednom dokazale da u ovom dijelu naše domovine vlasti ne žele suživost i pomirenje. Upravo suprotno, žele nastaviti negiranje zločina i onemogućiti porodicima žrtava dostojanstveno ublaže tugu i bol za najmilijima, te da na civilizacijski način posjete mjesto stradanja.
 
Evidentan je politički trenutak u kojem se, na sve načine, pokušava omalovažiti žrtva koju je bošnjački narod podnio kako bi se odbranio od agresora, a zabrinjavaju činjenice da ovakvi pokušaji dolaze od zvaničnih institucija izvan i unutar naše države.
 
"Evidentno je i negiranje sudskih presuda, ali tome se mora stati u kraj i pozivam sve institucije da preduzmu raspoložive mjere kako bi bilo odgovoreno na ovakve udarce prema časnim braniocima”, kaže ministar Bukvarević.
 
Federalno ministarstvo stoji na raspolaganju svim braniocima za podršku u obilježavanju stradanja nevinih žrtava i odavanja počasti na bilo kom dijelu Bosne i Hercegovine, jer je naša trajna obaveza obilježavanje značajnih datuma iz perioda herojske i časne odbrane od agresora", kaže se u reakciji ministra Bukvarevića, saopćilo je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Subota,
04. juli 2020.
VIŠE