Aktuelno

Ministar Bukvarević na obilježavanju godišnjice pogibije Meldina Hajdarevića i šest kladanjskih šehida
10 Nov 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević odao je počast i nazočio obilježavanju 26. godišnjice od pogibije „Zlatnog ljiljana“ Meldina Hajdarevića i šest kladanjskih šehida.

Obilježavanje je upriličeno u nedjelju u selu Ravne u općini Vareš, na mjestu pogibije Meldina Hajdarevića, a zatim kod spomenika poginulim braniteljima 121. kladanjske brigade na lokalitetu Dole, uz prigodan kulturni program, učenje Fatihe, polaganje cvijeća i obraćanje živih svjedoka navedenih događaja.

Obraćajujući se nazočnima, ministar Bukvarević  podsjetio je na značaj ovog područja i razloge zbog kojih je prostor Nišićke visoravni bio česta meta agresora.

Također, kazao je i kako je Meldin Hajdarević bio jedan od najhrabrijih branilaca koji je sa samo 20 godina tri puta bio ranjavan, a da je svoju hrabrost i neustrašivost dokazao braneći domovinu na nekoliko ratišta širom Bosne i Hercegovine.

Prisutne je pozvao na jedinstvenost.

- Moramo biti jedinstveni, svi narodi koji ovdje žive i vole ovu državu moraju biti jedno i svi zajedno se moramo boriti za istinu, pravdu i procesuiranje svih zločina i zločinaca - kazao je tom prilikom ministar Bukvarević.

Ministar Bukvarević  je s obiteljima, saborcima iz Crnih labudova i Patriotske lige, te predstavnicima boračkih udruženja obišao i spomen-obilježje u Zubetima, gdje su učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odali počast za šest šehida, pripadnika 121. kladanjske brdske brigade, među kojima su i dva dobitnika „Zlatnog ljiljana“, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
 
Subota,
04. juli 2020.
VIŠE