Aktuelno

Zajednički projekat Federalnog ministarstva i Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari
08 Nov 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se, u sjedištu Vlade FBiH, s novim direktorom Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emirom Suljagićem.

Uz redovne aktivnosti Memorijalnog centra, za slijedeću godinu, počele su pripreme obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

Dogovorena saradnja ovog ministarstva i Memorijalnog centra, te finansijska podrška za rad i organizaciju kroz javne pozive koje ovo ministarstvo raspisuje svake godine za finansiranja obilježavanja značajnih datuma iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Pokrenuta je i zajednička inicijativa za projekat prikupljanja ličnih predmeta učesnika Marša smrti, koji će biti korišteni kao artefakti. U ovom projektu bit će angažirani članovi boračke populacije, djeca šehida i poginulih branilaca, ratni vojni invalidi i demobilizirani branioci.

Također, danas je istaknuto da organizacija aktivnosti vezanih za obilježavanje godišnjice treba biti centralizirana i pod vodstvom Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, pa će tako i organizacija marša mira biti u nadležnosti ovog centra, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
02. juli 2020.
VIŠE