Aktuelno

Sastanak direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove i Elektropivrede BiH
06 Nov 2019Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović sastao se danas s generalnim direktorom JP Elektroprivrede BiH Bajazitom Jašarevićem. Razgovarali su o stanju u Elektroprivredi BiH i aktivnostima Federalne uprave za inspekcijske poslove u oblasti energetike, termoenergetike i rudarstva.
 
Direktor Jašarević je istakao da je područje energetike, odnosno institucionalna podrška i saradnja s javnim servisom, pitanje općeg interesa i društvenog značaja.

Razmatrana su i pitanja vezana za poslovanje Elektroprivrede BiH, izvjesne probleme izloženosti tržišnoj konkurenciji, zaštita okoliša, a predočena su i dosadašnja iskustva federalnih inspektora u ovoj oblasti. Unapređenje postojećeg normativnog okvira je prepoznato kao područje dosadašnjeg, ali i budućeg zajedničkog djelovanja.
 
Razgovarano je i o problematici u vezi s pravnim procedurama i aktivnostima s ciljem poštivanja zakona i propisa za koje je nadležna Elektroprivreda BiH, te poboljšanje postojećih zakonskih normi za usklađivanje zakonodavstva s regulativom EU.
 
Sastanku su prisustvovali glavni federalni rudarski, termo i elektro-energetski inspektor Ferid Osmanović, federalni inspektor za tečne energente i plin Muamer Terzić, pomoćnica direktora Merima Tanović i izvršni direktori Elektroprivrede BiH za pravne poslove i proizvodnju, Mensura Zuka i Senad Sarajlić.
 
 
Subota,
04. juli 2020.
VIŠE