Aktuelno

Posjeta povratnicima kod Zvornika
26 Oct 2019

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratnike u mjesnim zajednicama Kučić kula i Đulići kod Zvornika.
 
U Kučić kuli je upriličena svečanost povodom završetka izgradnje i sanacije lokalnog puta u dužini oko dva kilometra.
 
Projekat je realiziran uz podršku Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice. Na isti način okončano je i asfaltiranje oko 500 metara puta u naselju Čelišmani.
 
Ministar Ramić je o projektima koji bi omogućili lakši život povratnicima u nekoliko naselja zvorničke mjesne zajednice Đulići razgovarao s njihovim stanovnicima.
 
Radava je naselje u toj mjesnoj zajednici u kojem će povratnici uskoro zaokružiti drugu deceniju od povratka, nakon ratnog progonstva. Na obnovi je dosta učinjeno, no infrastrukturni objekti traže kontinuiranu izgradnju, sanaciju i modernizaciju.
 
Federalno ministarstvo podržalo je i asfaltiranje oko 500 metara lokalnog puta u đulićkom naselju Čelišmani, na području Grada Zvornika, gdje živi značajan broj mlađih Bošnjaka s porodicama.
 
Ministar Ramić ističe da su pri kraju projekti izgradnje infrastrukture i stambenog zbrinjavanja te da je posebna pažnja posvećena povratnicima poduzetnicima.
 
Tokom boravka u Đulićima, ministar Ramić je posjetio i lokaciju na kojoj je sanirano klizište koje je ugrožavalo putnu komunikaciju prema naselju Durakovići.
 
Petak,
18. septembar 2020.
VIŠE