Aktuelno

Delegacija Centralnog inspektorata Republike Albanije posjetila Federalnu upravu za inspekcijske poslove
23 Oct 2019U periodu od 21. do 23. oktobra 2019. godine, delegacija Centralnog inspektorata Republike Albanije predvođena Generalnim inspektorom Shkelqimom Hajdarijem boravila je u posjeti Federalnoj upravi za inspekcijske poslove u Sarajevu gdje je s direktorom Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem potpisao Sporazum o razumijevanju kojim su ozvaničili početak saradnje između dva inspektorata.
 
Generalni inspektor Hajdari je uputio poziv Federalnoj upravi za inspekcijske poslove za učešće na konferenciji o saradnji inspekcijskih organa zemalja Zapadnog Balkana, koja će se održati u Tirani u decembru 2019. godine.


 
Tokom posjete, održan je niz sastanaka na kojima se diskutovalo o prezentiranim sistemima i načinima funkcionisanja inspekcija. Prisutni su se složili da su Federalna uprava za inspekcijske poslove i Centralni inspektorat Republike Albanije među vodećim inspekcijskim organima u regiji u oblasti informatizacije inspekcijskih nadzora, s obirom da federalni inspektori postupak inspekcijskog nadzora administriraju na laptopima, a kolege iz Republike Albanije na tabletima.    
 
Inače, svrha posjete je bila uspostava saradnje u oblasti inspekcijskih poslova, razmjena iskustava i najboljih praksi inspekcijskih organa, daljnji razvoj online sistema inspekcijskih nadzora, te unapređenje metodologije za procjenu i upravljanje rizikom i procedura zapošljavanja i karijernog upravljanja u inspekcijskim organima, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.
 
 
 
Petak,
18. septembar 2020.
VIŠE