Aktuelno

Dedić s predstavnicima UNDP-a o projektima u poljoprivredi
22 Oct 2019Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sastao se danas s rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH Stelianom Nedera i šeficom Odjela za ruralni i regionalni razvoj UNDP-a Adelom Pozder-Čengić. 

Nedera je upoznala ministra da je UNDP, zajedno sa Češkom razvojnom agencijom, odabran za provođenje Projekta Europske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini – EU4Agri, čija provedba započinje u martu 2020. godine.

- Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će, u saradnji sa UNDP-om, kao međunarodnom organizacijom koja ima bogato iskustvo rada sa svim novima vlasti u BiH, dati svoj maksimalni doprinos kako bi projekt EU4Agri bio proveden na što efikasniji način - kazao je ministar Dedić.

Vezano za Projekt općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji UNDP, uz podršku Vlade Švicarske, provodi u lokalnim zajednicama u BiH, ministar Dedić je pozdravio aktivnosti u segmentu pružanja komunalnih usluga, izrazivši spremnost na saradnju s ciljem poboljšanja regulatornog okvira u ovom sektoru, saopćeno je iz Federalnog ministarstva  poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.  
 
Petak,
18. septembar 2020.
VIŠE