Aktuelno

Zlatna plaketa ministru Salki Bukvareviću
17 Oct 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice rada i postojanja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla.

U okviru programa obilježavanja položeno je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. na Slanoj Banji i održana svečana akademija na kojoj je predsjednica Upravnog odbora Sabira Mićanović prezentirala rad ove organizacije.

Ministru Bukvareviću uručena je Zlatna plaketa u znak zahvalnosti za sve ono što Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rada čini za ovu populaciju.- Naša trajna zadaća je briga o ovim porodicama jer su njihovi očevi, majke, braća, sestre dali najviše što su mogli za odbranu države Bosne i Hercegovine, svoje živote. Oni su branili sve građane i hiljadugodišnju tradiciju suživota na ovim prostorima.Tuzla je kao jedan od najvažnijih centara u našoj državi dala ogroman doprinos u odbrani BiH. Imali smo korpus koji je držao najveću slobodnu teritoriju. Briga o ovim porodicama nikada nije dovoljna. Danas stavljamo u prioritet zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca. Sva djeca šehida i poginulih boraca trebaju dobiti priliku za zaposlenje i to je najmanje što mi možemo uraditi - istakao je ministar Bukvarević, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Subota,
04. juli 2020.
VIŠE