Aktuelno

Ministrica Milićević: Zahvalnost Vladi Velike Britanije
08 Oct 2019Ministrica financija i zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Milićević sastala se s veleposlanikom Velike Britanije u BiH Matthewom Fieldom i šefom odjela za Bosnu i Hercegovinu pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije Danielom Fiellerom.
 
Federalna ministrica je zahvalila na nesebičnoj podršci Vlade Velike Britanije koja je kroz niz uspješno provedenih projekata pokazala spremnost da podrži ekonomske reforme koje provodi Vlada FBiH. Goste je upoznala s nastavkom započetih reformi kroz novi set zakona koji će se naći pred zastupnicima Parlamenta, a to su Zakon o doprinosima, Zakon o porezu na dohodak, Zakon o računovodstvu i reviziji u FBiH, te Zakon o registru financijskih izvještaja. Usvajanje ovih zakona je od ključne važnosti jer će doprinijeti rasterećenju gospodarstvenika, a samim tim otvoriti put za nova radna mjesta, povećanje konkurentnosti, te smanjenje sive ekonomije.
 
Tijekom razgovora istaknuta je važnost zajedničkog i harmoniziranog djelovanja entitetskih vlada u provođenju reformi.
 
Veleposlanik Field je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i naglasio kako je  Velika Britanija spremna i dalje podržavati put Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva finansija. 
 
 
 
Četvrtak,
05. august 2021.
VIŠE