Aktuelno

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu zatečeno 13 neprijavljenih radnika i zapečaćena četiri objekta
07 Oct 2019Inspektori Kantonalnog poreskog ureda Porezne uprave Federacije BiH su u petak, 4. oktobra 2019. godine, na području Mostara, Jablanice, Konjica i Čapljine izvršili 30 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i ostale uslužne djelatnosti.

U ovim aktivnostima inspektori su otkrili 13 neprijavljenih radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan objekt koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su četiri objekta i izdano 18 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 65.200  KM. 
Porezna uprava će nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja i dalje.

Ujedno, poziva sve građane da saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona prijave Poreznoj upravi.  Svaka prijava uživat će punu diskreciju, a prijave možete dostaviti anonimno putem: e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333, i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“, saopćeno je iz ove uprave.
                                                                 
 
Utorak,
01. decembar 2020.
VIŠE