Aktuelno

Ministar Ramić i muftija Kozlić: Podrška projektima Muftijstva banjalučkog
28 Aug 2018Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić primio je u Sarajevu, muftiju banjalučkog Osmana ef. Kozlića s kojim je razgovarao o prioritetnim projektima za povratničku populaciju na području banjalučke regije.

Tom prilikom ministar Ramić je uručio Muftijstvu banjalučkom odluku o sufinansiranju projekta izgradnje poslovno-stambenog objekta u Banja Luci, za koje je ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo sredstva u budžetu za 2018. godinu.-Vjerujemo da izgradnja ovog objekta ima višestruki značaj za povratnike, kako za održivost povratka tako i za širu društvenu zajednicu. Posebno nas raduje taj partnerski odnos koji gradimo svojim prisustvom na terenu, sagledavajući stvarne potrebe povratnika i zajedničkim utvrđivanjem prioriteta. Stoga sam siguran da će izgradnja ovog objekta opravdati svoju namjenu, omogućiti sadržaje koji su Bošnjacima na području Banja Luke prijeko potrebni ali i stvoriti uslove za njihovo aktivnije učešće u vjerskom i društvenom životu ovog grada, te ponuditi i priliku za zaposlenje i obrazovanja - rekao je ministar Ramić.

Muftija banjalučki Osman ef. Kozlić zahvalio se ministru Ramiću na podršci koju ovo ministarstvo pruža povratnicima na području Banja Luke a posebno programima koji povratak Bošnjaka čine održivim. Uzimajući u obzir činjenicu da je izgradnja ovog objekta u završnoj fazi, izrazio je uvjerenje da će ubrzo biti stavljen u funkciju, saopćeno je iz ovog ministarstva.
 
Srijeda,
22. septembar 2021.
VIŠE