Aktuelno

Premijer Novalić primio zamjenicu šefa Misije SAD u BiH
27 Aug 2018Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, u nastupnu posjetu zamjenicu šefa Misije Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ellen Germain.
 
Poželjevši joj dobrodošlicu u BiH i uspjeh na novoj dužnost, federalni premijer ju je informirao o do sada urađenim projektima u provođenju Reformske agende i zadacima koji predstoje do kraja mandata ove vlade.
 
- Mi smo započeli jedan veliki projekt ekonomskih reformi i dobar dio smo već proveli. Preostao je još jedan koji će, nadam se, biti realiziran dijelom na kraju mandata ove, ali i na početku mandata nove vlade.


 
Uspjeli smo donijeti zakone kojim smo rasteretili privredu, što je značajno uticalo na rast ekonomskih parametara, što moramo nastaviti u periodu pred nama i on mora biti značajniji.
 
Prema riječima federalnog poremijera fokus djelovanja treba usmjeriti ka mladima, omogućiti im zapošljavanje i stabilan život i tako zaustavili njihov odlazak u inostranstvo. Naglasio je da treba raditi  više i u borbi protiv korupcije.
 
- Dakle, na ta tri segmenta moramo usmjeriti sve naše snage, čime bi cjelokupno društvo još snažnije krenulo naprijed – rekao je Novalić.
 
Zamjenica šefa Misije SAD je izrazila zadovoljstvo novim angažmanom u Bosni i Hercegovini, istakavši da je područje Balkana izuzetno značajno za cijelu Evropu, a samim tim i za Sjedinjene Američke Države, te potcrtala da je BiH bila i bit će značajan segment evropske stabilnosti, u čemu će imati značajnu podršku SAD-a. 
 
Srijeda,
22. septembar 2021.
VIŠE