Aktuelno

Sutra i prekosutra manifestacija “Odbrana BiH - Igman 2018”
01 Aug 2018Manifestacija “Odbrana BiH - Igman 2018”, koja se tradicionalno organizira u znak sjećanja na šehide i poginule borce, ali i sve koji su branili državu BiH od agresora, bit će održana 2. i 3. augusta pod sloganom “Dođi i posvjedoči”, saopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.
 
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i, ujedno, predsjednik Glavnog odbora odbora manifestacije Salko Bukvarević je istakao da je cilj manifestacije čuvati i njegovati kulturu sjećanja na šehide i poginule borce, branioce domovine BiH, te slati poruku istine o časnoj odbrani BiH.
 
- Mi, veterani Armije Republike BiH i MUP-a RBiH, i dalje smo u stroju onih koji se bore, čuvaju cjelovitu, slobodnu, demokratsku državu BiH. Pozivamo sve veterane, porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, patriote BiH da budu s nama na Igmanu s jasnom porukom „Dođi i posvjedoči istinu” o odbrani države BiH - kazao je Bukvarević.
 
Za one koji žele prisustvovati ovoj manifestaciji je osigurano je 20 autobusa koji će iz Sarajeva voziti za Igman, a autobusi su osigurani i iz drugih kantona.
 
Generalni pokrovitelj manifestacije je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
 
Srijeda,
22. septembar 2021.
VIŠE