Aktuelno

Francuska grupacija SLB zainteresovana za ulaganja u šumarstvo
29 Aug 2017Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas su primili predstavnike SLB grupacije, jedne od vodećih kompanija na području šumarstva i drvoprerađivačke industrije u Francuskoj.
 
Na sastanku su dogovoreni budući koraci kako bi bile razmotrene mogućnosti ostvarenja saradnje i analizirani pravci djelovanja na korist BiH i Francuske.
 
SLB grupacija se može pohvaliti aktivnim i dugogodišnjim uspješnim ulaganjima na području šumarstva širom svijeta. Posebno se izdvajaju Rumunija i Brazil u kojima su razvijena inovativna rješenja pošumljavanja, spajajući ekologiju s profitabilnim investicijama u šumarstvu. Pored ovih ulaganja, ova kompanija se bavi proizvodnjom i plasmanom prirodnog gnojiva na bazi drveta koje može biti korišteno u organskoj poljoprivredi.    
 
Ministar Dedić je kazao kako mu je čast razgovarati s predstavnicima ove renomirane kompanije koja iskazuje interes za investiranje u naše šume.
 
- SLB grupacija ne samo da koristi ovaj vrijedan resurs, nego svojom inovativnošću, posebice u segmentu pošumljavanja, održivim investicionim pristupom pokazuje društvenu i ekološku odgovornost prema šumama kao prirodnom bogatstvu, i zemlje u kojoj provode investicije - istakao je Dedić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 
 
Četvrtak,
23. septembar 2021.
VIŠE