Aktuelno

Ministrica Đapo primila ambasadora Ogawu
01 Aug 2017Federalma ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je, u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, sa ambasadorom Japana u Bosni i Hercegovini Kazuyom Ogawom razgovarala o prioritetima, planovima, projektima iz oblasti okoliša i turizma u narednom periodu, dosadašnjim rezultatima, kao i o potencijalima za dalji rast i razvoj.
 
Federalna ministrica je iznijela probleme kada je u pitanju zagađenost zraka, što je tema koja je posebno zanimala ambasadora Ogawu. Govorila je o značaju i pažnji koju posvećuje saradnji realnog, nevladinog i vladinog sektora, u rješavanju problema iz oblasti okoliša, kao i turističkim potencijalima i planovima.
 
Također, upoznala je ambasadora sa Upitnikom EU kada je okoliš u pitanju, usvojenoj strategiji na državnom nivou, njenom značaju za korištenje IPA fondova i novim zakonskim rješenjima.
 
Ambasador Ogawa je izrazio zanimanje za sajam turizma koji se u oktobru održava u Sarajevu i mogućnostima učešća Japana na njemu.
 
Tokom sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima koji postoje između dvije zemlje, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
 
Četvrtak,
23. septembar 2021.
VIŠE