Aktuelno

Ministar Ramić s načelnikom općine Kalesija
27 Jul 2017Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu razgovarao s načelnikom općine Kalesija Seadom Džafićem o aktivnostima i projektima koje ovo ministarstvo realizira u ovoj općini. Džafić je Ramića upoznao i o drugim projektima koji se realiziraju uz korištenje fondova Federalne vlade i koji su nedavno dogovoreni s resornim ministrima.

Danas su potpisani i ugovori o finansiranju proširenja projekta izgradnje putne komunikacije u povratničkom mjestu Dubnica.

- Na općinu Kalesija se naslanja regija Podrinja i zahvaljujući saradnji sa općinama na entitetskoj liniji razgraničenja osiguravamo zaštitu niza prava povratnika u entitet RS a koja ostvaruju u Federaciji BiH. Također, važni su projekti razvoja kojima se zapošljavaju ljudi iz Kalesije i Osmaka, ali i iz drugih općina, te programi u okviru kojih stvaramo veze i održivi lanac proizvodnje i distribucije. Time stvaramo prostor privlačan za ulaganje domaćim i stranim investitorima - rekao je Ramić.

Dodao je da će nastaviti s podrškom projektima u ovoj općini, te izrazio uvjerenje da dobra iskustva ove saradnje mogu prenijeti i u druge dijelove Bosne i Hercegovine.

Po njegovim riječima, istinski je važno da gradimo povjerenje i da transparentnim ulaganjem javnih sredstava doprinosimo poboljšanju života kako građana Kalesije tako i povratnika na Drini.

- Oni tu ostvaruju prava iz oblasti socijalne, boračko-invalidske i zdravstvene zaštite, ali imaju i pristup javnim službama bez diskriminacije i isključivanja. Važno je da znaju da su institucije Federacije uz njih - rekao je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Ponedjeljak,
10. august 2020.
VIŠE