Aktuelno

Ministar Bukvarević se sastao s borcima Novog Travnika i Gornjeg Vakufa
24 Jul 2017Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević posjetio je općine Novi Travnik i Gornji Vakuf i s demobilisanim borcima usaglašavao dinamiku realizacije Sporazuma potpisanog 7.7.2017. godine.

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave za pitanja boraca srednjobosanskog kantona Esad Crnica, načelnik općine Novi Travnik Refik  Lendo i predstavnici službe boračko-invalidske zaštite općine Novi Travnik, a u Gornjem Vakufu načelnik općine Sead Čaušević i predstavnici općinske službe za boračko invalidsku zaštitu.

Na sastanku, resorni  ministar razjasnio je borcima da će se s pozicije Transfer za socijalno-statusna pitanja sredstva borcima koji ispunjavaju kriterije biti doznačavana dok im ne bude riješeno statusno pitanje.

Ministar Bukvarević poziva i borce okupljene ispred zgrade Vlade FBiH da se uključe u pregovore i realizaciju ovog Sporazuma, jer je to jedino realno rješenje za sve borce.

Razgovori između resornog ministra i predstavnika boraca će biti nastavljeni i u narednom periodu, a sve u cilju zajedničkog rješenja otvorenih pitanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. 
 
Ponedjeljak,
10. august 2020.
VIŠE