Aktuelno

Dedić izrazio podršku sajamskim manifestacijama u Unsko-sanskom kantonu
18 Jul 2017


 
Cijeneći važnost Međunarodnog sajma EKOBIS za prezentiranje potencijala i privrednih mogućnosti koje nudi Bihać i Unsko-sanski kanton, ali i njegov značaj u pogledu promocije ekologije federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić izrazio je podršku toj sajamskoj manifestaciji, kao i drugim događajima, kao što su 45. Una regata i Krajiško ljeto 2017.
 
- Ove manifestacije će privući velik broj posjetilaca u ovaj kanton i tako doprinijeti razvoju i promociji Unsko-sanskog kantona kao turistički atraktivnog i privredno interesantnog područja BiH - kazao je ministar Dedić, koji je danas primio generalnog sekretara Privredne komore Unsko-sanskog kantona Nihada Šušnjara, direktora JP „Nacionalni park Una“ Amarilda Mulića i menadžera Krajina Film Festivala Adnana Bajrića.
 
Naglašeno je da će ovogodišnji sajam EKOBIS istaći vodu kao neprocjenjivo blago, potencirajući važnost zaštite ovog prirodnog resursa za sadašnje i buduće generacije, a nedavnim puštanjem u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bihaću, Unsko-sanski kanton je dokazao da ozbiljno pristupa zaštiti prirode i očuvanju biološke raznolikosti, ne samo uslivu Une već i šire.
 
Na sastanku su, također, prezentirane aktivnosti planirane u sklopu 45. Una regate koja počinje 26. jula nakon čega je razgovarano o aktuelnim projektima u oblasti vodoprivrede, kao i manifestaciji „Krajiško ljeto 2017“ koja okuplja krajiške privrednike iz BiH i dijaspore.
 
Ponedjeljak,
10. august 2020.
VIŠE