Aktuelno

Premijer Novalić primio novoimenovanog ambasadora BiH Sakiba Forića
18 Jul 2017


 
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Sakiba Forića u okviru završnih priprema za njegov odlazak i stupanje na dužnost.
 
Forić je Novalića upoznao o planovima i aktivnostima diplomatskog angažmana u zemlji prijema, te istaknuo da dvije zemlje imaju dobre prijateljske odnose koje treba održavati. Bh. diplomata je naglasio da će tokom angažmana nastojati razvijati ekonomsku saradnju, za što postoje brojne mogućnosti.
 
Govoreći o razvoju saradnje u namjenskoj industriji, premijer Novalić je rekao da je Pakistan zemlja od velikog interesa za BiH i posjeduje tržište na koje se, u još većoj mjeri, mogu plasirati bh. proizvodi. Federalni premijer je naglasio i mogućnost unapređenja odnosa BiH i Pakistana u oblasti turizma, kao i metalne i tekstilne industrije, u čemu uloga diplomatije ima presudan značaj.
 
Premijer Novalić je poželio bh. diplomati puno uspjeha u predstavljanju naše zemlje, uz uvjerenje da će u Pakistanu i Afganistanu, gdje će biti nerezidentni ambasador,  interese Bosne i Hercegovine zastupati na najbolji mogući način.
 
Četvrtak,
13. august 2020.
VIŠE