Aktuelno

Sufinanciranje projekata utopljavanja dvije škole
17 Jul 2017


 
Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je s načelnicima Livna Lukom Čelanom i Tomislavgrada Ivanom Vukadinom potpisao ugovore o sufinanciranju radova, u iznosu od po 50.000 KM, za projekte utopljavanja zgrada radi uštede energije.
 
U Livnu je riječ o projektu utopljavanja objekta OŠ „Ivan Goran Kovačić“, a u Tomislavgradu o sanaciji krovišta OŠ „Fra. Mijo Čuić“ u Bukovici.
 
Ministar Josip Martić kazao je kako projekti u Livnu i Tomislavgradu predstavljaju dio kontinuirane aktivnosti Vlade FBiH i ovog ministarstva čiji je cilj poboljšanje energijske učinkovitosti javnih objekata, što doprinosi smanjenju troškova za nabavku energenata i boljoj zaštiti životne sredine, te omogućava bolje uvjete za rad  i učenicima i nastavnicima.
 Načelnik Livna je izrazio posebno zadovoljstvo što će kroz ovaj projekt u potpunosti biti završena obnova zgrade OŠ „Ivan Goran Kovačić”, te istaknuo da je suradnja s višim nivoima vlasti za ovu općinu itekako važna.
 
U projektu koji se odnosi na OŠ „Fra. Mijo Čuić“ općina Tomislavgrad sudjeluje s 21.861,50 KM, a u 117.000 KM vrijednom projektu livanjske škole općina sudjeluje sa 67.000 KM.
 
Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade FBiH o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - za projekte utopljavanja zgrada radi uštede energije“ utvrđenog Proračunom FBiH za ovu godinu.
 
 
Ponedjeljak,
10. august 2020.
VIŠE