Aktuelno

Kineski CRRC želi investirati u željeznice i puteve u BiH
14 Jul 2017Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se sinoć u sjedištu uprave ASA Prevent grupacije u Sarajevu s delegacijom kineske kompanije CRRC Urban Traffic Kft koja je izrazila želju da investira u željeznice i puteve u Bosni i Hercegovini. 

Sastanku su prisustvovali vlasnici ASA Prevent grupacije Nijaz i Kenan Hastor, kao i član Nadzornog odbora Almir Jazvin. Delegaciju CRRC Urban Traffic Kft. činili su pomoćnik generalnog menadžera Lin Lin, predsjednik uprave Gu Yifeng i pomoćnik direktora Ni Huanjun.

Tokom sastanka razgovarano je o detaljama infrastrukturnih projekata i modalitetima buduće saradnje.

- Cijenimo doprinos ASA Prevent gupacije privlačenju novih investicija u našu zemlju. Ulaganja u infrastrukturu nalaze se u vrhu naših prioriteta i svjesni smo da je dobra putna i željeznička komunikacija preduslov ekonomskog napretka Federacije - istakao je tom prilikom premijer Novalić.

Organizator posjete CRRC Urban Traffic Kft. u BiH je ASA Prevent grupacija na čelu sa Nijazom Hastorom koji je ovom prilikom izjavio da na ovaj način želi dodatno doprinijeti razvoju bh. privrede i privlačenju novih investicija.
 
Četvrtak,
13. august 2020.
VIŠE