Aktuelno

Branković razgovarao s ambasadorom Katara
15 Nov 2007

Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković razgovarao je danas sa ambasadorom Katara u Bosni i Hercegovini dr. Mubarakom Kleefiekhom Al-Hajrijem, te ga upoznao s mogućnostima investiranja u našoj zemlji.

- Ovo je potpuno sigurna zemlja za strane investiticije. I sama Vlada Federacije BiH namjerava investirati oko četiri milijarde konvertibilnih maraka, te na taj način uputiti poruku stranim investitorima da slobodno ulažu u ovdašnju ekonomiju. Uz to, naši su zakoni veoma liberalni kada su strane investicije u pitanju - kazao je premijer Branković.

Vladini prioriteti pri tome su transportna infrastruktura (autoceste i aerodromi), energetika (gasovodi, naftni terminali, klasični i obnovljivi izvori energije), upravljanje vodama i zaštita okoliša.

- Dakle, radi se o sektorima čijim se uređenjem stvara povoljniji ambijent za inostrana ulaganja. Mi želimo kroz partnerstvo javnog i privatnog vlasništva ostvariti brojne projekte - dodao je Branković.

Katarski ambasador prenio je zainteresiranost investitora iz svoje zemlje za ulaganja u bosanskohercegovački turizam i hotelijerstvo, te još neke segmente.

 
Četvrtak,
13. august 2020.
VIŠE